Saturday, June 30, 2012

Friday, June 29, 2012

Segmen : You Are Awesome Blog By Hana & Afifah

http://3.bp.blogspot.com/-PSuab2Smm1I/T-W9V1QAIVI/AAAAAAAAAhs/T3lEjJ6kdBU/s1600/banner+segmen.png
Tekan banner


Syarat-syarat :
  • 1.Buat entry yang bertajuk Segmen : You Are Awesome Blog By Hana & Afifah
  • 2.Tag 3 orang blogger dan pastikan mereka tahu
  • 3.Letak banner kat atas tu dan linkkan ke segmen ni . (banner ada kat ats)
  • 4.Letak banner segmen ni dekat sidebar blog awak (banner ada kat bawah)
  • 5.Lepas siap buat entry tinggalkan link penyertaan di ruangan komen blog saya atau blog Hana di CBOX atau tempat lain tidak akan dilayan. letak link penyertaan sahaja !

Wajib follow dan like penganjur !

1.Hana [[Follow]]
2.Afifah [[Follow]]
3.Hana fanpage [[Like]]
4.Afifah fanpage [[Like]]


Letak dekat sidebar sahaja !

Senarai hadiah :
  • Topup RM5 ( 3 Orang )
  • Shawl ( 2 Orang )
  • Tudung ( 2 Orang )
  • Jam ( 1 Orang )
  • Rantai ( 3 Orang )
  • Gelang ( 4 Orang )
  • Anting - Anting ( 3 Orang )
  • Makeup ( 3 Orang )
  • MP3 Player ( 3 Orang )
  • Banner Animated ( 2 Orang )
Hadiah Maybe akan di tambah

Done ! Tag di Facebook ! .. :)

Wednesday, June 27, 2012

Miss Jijie 1st Giveaway !!

Tekan banner . =)


FAKTA PENTING !!!
  • GA ini akan berlangsung dari 21 Mei 2012 hingga 29 Jun 2012.
  • Pengumuman pemenang 30 Jun 2012.
  • 10++ pemenang akan dicabut oleh Mr Random.org & 1 top refferal akan dipilih oleh saya.
  • Setiap penyertaan akan disemak sendiri oleh saya...

SYARAT - SYARAT PENYERTAAN...
  • Copy banner di atas dan buat satu entri.
  • Copy banner dibawah dan letakkan di sidebar. 
  • Wajib follow blog dan twitter saya. * sila nyatakan anda follower yang ke berapa di entri anda*
  • Wajib follow / like / add SEMUA sponsor
  • Wajib tag 3 orang dan pastikan mereka tahu.
  • Publishkan entri dan letak link ENTRI ANDA pada comment box saya.


  1. http://ceritamisspurple.blogspot.com/2012/05/miss-jijie-1st-giveaway.html





Monday, June 25, 2012

Contest Header Paling Meletup !

Tekan banner

Nelly punya blog yang ada header ini ha :



Ni header Nelly . Hadiah dari Mas Ahmad Safwan . . . Hehehehe !
Maaf , Nelly tak dapat nak add fb Bella sebab dah penuh kat Facebook . .

Nelly akan cari mereka untuk di tag kat Facebook ! =)

Wednesday, June 6, 2012

Contest Like & Win


ni bannernya..

syarat-syarat
  • Wajib follow blog ini.
  • Buat satu entry dengan tajuk Contest Like and WIn---bonus mark..tak buat pun takpe
  • Letak banner kat atas tu kat sidebar korang----bonus mark...klau nk jd top referer
  • Buka page INI, dan INI..tunggu sampai habis loading ---->jujur/ honest kay!!--WAJIB
  • Lepas like semua page di bawah ini,KOMEN di entry inibeserta link penyertaan(kalau ada),nama FB,nama samaran di blog..
  •  WAJIB like semua page dibawah ini.===WAJIB====





NOTA KAKI:

Bagi yg tulis bonus mark tu maknya kalau buat peluang menang tu tinggi lagi daripada orang yng tak buat..yg nak jadi top referrer tu rajin2 promote ye...hadiah lumayan..korang jujur ye..kalau wani tau ada yg bohong atau cheat..wanny penampar muka dia sampai terkeluar gigi kapak dia*status kejam:)

Jom kita tengok hadiah!

Tempat Pertama

-Sepasang lens comel
-Baucar Novel RM5
-Baucar 10% di Crafty SHopp
-Bloglist sebulan
-Review blog
-Tapak iklan FREE sebulan
-FULL EDIT BLOG-washed denim
 -Awesome VIP Blogger Card


TEMPAT KEDUA

-Baucar rm5 untuk beli novel preloved
-Baucar 10% untuk dibelanjakan di Crafty SHopp
-BLoglist sebulan
-Review blog
-Tapak iklan seminggu
-FULL EDIT BLOG washed denim
-Header
-doodle comel
--Awesome VIP Blogger Card

TEMPAT KETIGA
-Review Blog
-Tapak iklan seminggu
-Full edit washed denim
-Doodle
-Header
-Awesome VIP Blogger Card 


Saguhati X 10 orang

-Header idamaan
-Doodle
-Banner blog animasi
-Awesome Blogger Card
-Review blog sekaligus


TOP REFERER 2 ORANG SAHAJA!

-Cash RM50--hot
-Topup RM20
-Shawl Hana Tajima Exclusive
-Lomo Camera--hot
-Free brooch
-Free handphone casing
-keychain nama

*hadiah akn ditambah dri semasa ke semasa*

Nellu joined dan sudah LIKE !! =)

Tarikh Tutup:Sehingga 300 org join!

Nama Fb : Elvy Nellysha
Nama ID Blog : Nelly The Strange

1st GA Nikon Giveaway By Ieqah Blog Gajah

SYARAT PENYERTAAN: 
♥ Buat satu Post bertajuk : NIKON GIVEAWAY By Ieqah Blog Gajah
♥ Letak banner GA ni di dalam entri tersebut dan LINK kan ke entri ini.
♥ Entri: Saya join Nikon GiveAway by Ieqah Blog Gajah kerana __________________________________ [taip la bape panjang pun korang nak] dan kalau korang nak tepek gambar korang bersama NIKON pun takda hal la ^^
♥ Boleh Follow blog ieqah untuk new update. Da ciap? Tinggalkan link post ohsem korang dekat komen entri ni ye :)
HADIAH GIVEAWAY:
  • 10 Hadiah disediakan-Hadiah Utama [MINI DSLR NIKON PENDRIVE]
    • 6 Hadiah saguhati - Reload Topup & Tudung Bawal Printed *boleh dipilih oleh pemenang GA.
      • Hadiah istimewa disediakan untuk peserta pertamadan terakhir yang join contest ini.
        • Hadiah khas untuk Top Traffic Sources GA ni.

Nelly join Nikon GiveAway by Ieqah Blog Gajah kerana Nelly memang tengah gila GA ! Tambah-tambah lagi bulan ini birthday Nelly . So , Nelly nak join seberapa banyak GA yang boleh . Mana tau rezeki kan ? Boleh Nelly buat jadi hadiah hari jadi paling SWEET MOMENT !


Lagipun , hadiah yang ditawarkan juga sangat menarik ! Nelly suka + tertarik = AWESOME ! Nelly nak support mereka yang buat GA lagi-lagi mereka yang baru nak mula buat GA ! Hehe . Kenapa ? Sebab Nelly tau rasanya bila kali pertama buat GA mesti nak sambutan yang hangat + meletuppp ! Betul kan ? Hehe . .


And , paling penting dapat mengeratkan hubungan silaturahim sesama blogger . Mana tau dapat bekerjasama antara satu sama lain pada waktu akan datang . Sweet kan ? Nelly nak manfaatkan kawan-kawan blogger dan berharap dapat ramai kenalan ! Ouch , sweet ! ^_^


Hope murah rezeki . . Hehehe . Amin ~
:)

Monday, June 4, 2012

Contest Blog Super Kawai by Bubu

tekan banner

Le' rules :-
1- Wajib follow blog Bubu
2- Wajib like fanpage. Klik di sidebar atau di sini
3- Buat satu entri mengenai contest ini. Tajuk contest mestilah "Contest Blog Super Kawai by Bubu".
4- Tempekkan banner di entri dan linkkan ia ke entri ini.
5- Tag 3 orang bloggers dan makesure diaorang tahu.
6- Coment entri korang di post ini. Kalau bagi kat Cbox aku tak layan ! Ulang suara, aku tak layan ! K harap maklum.
7- Lastly, makesure semua syarat ni korang ikut.
Expired date: 27 June 2012
Le' prizes :-
Pertama: RM30 topup
Kedua: RM15 topup
Ketiga: RM5 topup
Cara aku pilih pemenang, macam ni :-
1- Blog mestilah kawai *means comel*
2- Blog mestilah ringan dan tak lambat loading. Tak guna kalau blog comel tapi loading lama gila.
3- Blog juga mesti kemas.
4- Lastly, entri yg awesome (Y)
Bukan blog ini ya , tapi yang ini : http://nellythestrange.blogspot.com/
tq !

Saturday, June 2, 2012

Exclusive Giveaway!!..Kain Pasang Raya 2012

Tekan banner

Syarat2 penyertaan :
  
1. Follow Blog dan LIKE Facebook Pages Y&E Anggun Collection.

2. Buat satu entry di Blog anda mengenai Exclusive Giveaway!! ..Kain Pasang Raya 2012..Letakkan banner di atas dalam entry anda dan link kan ke GA nie...

3. Promote/Share/Tag Exclusive Giveaway!! ..Kain Pasang Raya 2012..di  Facebook anda (minimum 10 orang). Ajak mereka join sekali ok!!!

Itu sahaja syarat2nya…Senang je kan??? So apa lagi...jom join ramai2 !!!

Ni hadiah2 dia...
 Hadiah Tempat Pertama + Satu Hadiah Misteri

 Hadiah Tempat Kedua + Satu Hadiah Misteri

 Hadiah Tempat Ketiga + Satu Hadiah Misteri
I like ! . =)

Contest Blog Saya Superb Cun !



http://2.bp.blogspot.com/-lD3P5cXwAqA/T8BC5EXWcEI/AAAAAAAAAOY/LQKSlJ4vTQk/s320/banner+first+contest+%2521.gif
Hye korang ! hari nie Nabilah nak buat satu contest ! waaa :) first Time Nabilah buad contest :) Da lah Jangan buang mase , jom tgok syarat-syarat contest :)

Syarat 
utama : mesti berwargenegara Malaysia
1.Wajib Follow blog Nabilah (Follow) *untok info semasa*
2.Wajib like fanpage Nabilah (like)
3.Wajib KLIK SINI dan SINI *tunggu sampai habis loading*
4.Wajib Like/Follow/Add para sponser
  *klaw yang tak de FB , Wajib Follow sahaje :) 
  *Jika ade FB , sile like ... Jgan nak menipu , berdose tau !








NRs Creative Shop - Follow &  Like
Ri Do Ma - Add & Follow
Sweety Pretty Lens - Like  & Follow 
Shawls ToLove - Like  & Follow
Izzah Liyana - Follow , Like Twitter
Cik Eiyra - Follow & Like
Mohd Zuhri - Follow & Like
Fya - Follow & Like 
Farain - Follow & Like
Liyana - Follow  & Like
Tehaa - Follow & Like
Syafiqaa - Follow *Sponser Baru*
Tudung Lovely Strawberry Collection -Follow &Like *Sponser Baru*

5.Wajib Buat satu entry tentang contest nie :


*tajuk : Contest Blog Saya Superb Cun !
*Letak Banner kat atas tu dan linkkan kesini semula
*Tag 3 orang dan pastikan mereka tahu 
*Publish entry korang


6.Tinggalkan link entry korang di bahagian komen sahaja.Pastikan link entry.
7.Pemenang akan dipilih oleh Saya sendiri berdasarkan blog yang Superb Cun (jadi edit la blog anda sehabis baik)


Tarikh Tutup : 31 July 2012

Tuan penganjur , Nelly bukan nak tuan penganjur tengok blog yang ini . Tapi , yang ini : http://nellythestrange.blogspot.com/

Tq ^^

Friday, June 1, 2012

MidYear GiveAway by Pieyza and Yana

Tekan banner


Syarat-syarat nak join ;
1. Wajib follow Pieyza and Yana *untuk perkembangan GA.
2. Wajib like pages kitorang 


3.  Wajin klik Sini and Situu and Sanaa  *tunggu sampai habis browser ;3
4. Wajib Like gambar SINI then like komen pza ;) (Ctrl + f : Masliani Syafieza II Wahh Lomo ♥ want it!)
5.  Warganegara malaysia onlyy dan mempunyai akaun Facebook ;> 

Cara nak join ;

1. Buat entry bertajuk "MidYear GiveAway by Pieyza and Yana"
2. Letak banner giveaway dalam entry dan linkkan ke entry ni...
3. Tinggalkan link penyertaan di ruangan komen entry ni . Jika dari blog Pieyza tinggalkan link penyertaan di blog pieyza . Kalau dari blog Yana tinggalkan link penyertaan di blog Yana okeyy :D
4. Tag 2 orang atau lebih and Wajib promote giveaway ni habis-habisan *ada hadiah untuk Top Refferal
5. Sunat letak banner giveway di sidebar dan linkkan ke entry ni .
6. Wajib like semua sponsor :> Kalau tak , penyertaan anda semerta-merta di-batalkan
7. Di-akhir entri wajib tulis *Midyear GiveAway ini diajurkan oleh Pieyza and Yana . Syarat-syarat sangat senang :D Jemput join semua..
Senarai sponsor Ga :

Senarai Hadiah : Di-SINI
Sponsor? : Di-tutup..

Senarai Peserta : Coming Soon
Pengumuman GiveAway : Part 1
Tarikh Tamat GiveAway : Melebihi 200 peserta , GA serta-merta ditutup ;3 nak tutup lebih cepat? Promote habis-habisan please ;>

Tag : Fadilah , Yana